Dorpsring woning (rond 1900)

Veel huizen in de dorpsring zijn al meer dan 100 jaar oud en daarom niet of nauwelijks geïsoleerd. Vandaag de dag stellen we hogere eisen aan comfort en energiegebruik. Daarom is isoleren zeker de moeite waard. Hier vindt u vijf maatregelen die voor deze woning de meeste energie besparen.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Top 5 energiebesparende maatregelen voor deze woning:

 

Binnengevel isolatie 

 

Het plaatsen van isolerende voorzetwanden van binnenuit tegen de buitenmuren bespaart vooral bij vrijstaande huizen veel aardgas (tot 185 m3 per jaar). Daarnaast wordt het veel comfortabeler binnen. Maar hoe pak je dit aan? Kijk voor meer informatie op het Energieloket.

Isolatieglas

 

Vervangen van enkelglas door isolerend glas vergroot het comfort en bespaart veel energie (tot 155 m3 per jaar). Voor het overstappen op een warmtepomp is HR++ glas vaak een voorwaarde. Meer informatie over het vervangen van uw glas? Kijk op de website van het Energieloket.

 

Dakisolatie

 

Dakisolatie kan vaak van binnenuit gedaan worden. Omdat warme lucht opstijgt levert deze maatregel vooral bij een verwarmde zolderverdieping een goede besparing op (tot 125 m3 gas per jaar). Kijk voor meer informatie op de website van het Energieloket.
 

Vloerisolatie

 

Een goed ge├»soleerde vloer houdt koude lucht en vocht uit de kruipruimte tegen. De isolatielaag voorkomt warmteverlies en dat betekent dat de thermostaat niet zo hoog hoeft te staan. Zo bespaart u tot 95 m3 gas per jaar en warme voeten in de winter! Kijk voor meer informatie op de website van het Energieloket.

 

 

Kierdichting en ventilatie

 

Voorkom dat koude lucht bij ramen en deuren naar binnen komt door naden en kieren dicht te maken met tochtband of kit.  Met deze maatregel kunt u tot 45 m3 gas per jaar besparen. Zorg wel voor voldoende ventilatie. Meer informatie? Kijk op de website: Energieloket.

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen