Dijkwoning (1930 - 1950)

Al voor de oorlog zijn overal op het eiland huizen op of langs de dijken gebouwd. Het gaat om woningen die gebouwd zijn volgens een andere standaard dan die we tegenwoordig hanteren. Hieronder vindt u vijf maatregelen die voor deze woning het meeste energie besparen.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

Top 5 energie-besparende maatregelen voor deze woning:

 

Dakisolatie

 

Dakisolatie kan vaak van binnenuit gedaan worden. Deze maatregel levert vooral bij een verwarmde zolderverdieping een goede besparing op (tot 325 m3 gas per jaar). Kijk voor meer informatie op de website van het Energieloket

Isolatieglas

 

Vervangen van enkelglas door HR++ vergroot het comfort in de kamers en bespaart veel energie (tot 270 m3 per jaar). Voor het overstappen op een warmtepomp is HR++ glas vaak een voorwaarde. Meer informatie over het vervangen van uw glas? Kijk op het Energieloket.

 

 

 

 

Binnengevelisolatie

Het plaatsen van isolerende voorzetwanden van binnenuit tegen de gevels bespaart met name bij vrijstaande huizen veel aardgas (tot 215 m3 per jaar) en verhoogt het wooncomfort. Kijk voor meer informatie op de website van het Energieloket.

Vloerisolatie

Een slecht geïsoleerde vloer kan veel warmteverlies veroorzaken. Wanneer u een kruipruimte heeft kunt u de vloer redelijk makkelijk isoleren. Zo blijven de woonkamer en uw voeten warm én bespaart u energie (tot 165 m3 per jaar). Het Energieloket biedt meer informatie.

 

 

 

 

 

Kierdichting en ventilatie

 

Voorkom dat koude lucht bij ramen en deuren naar binnen komt door naden en kieren dicht te zetten met tochtband of kit.  Met deze maatregel kunt u tot 70 m3 gas per jaar besparen. Zorg wel voor voldoende ventilatie. Meer informatie? Kijk op de website: Energieloket.

 

 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen